Programul Prima Casa s-ar putea prelungi pana la finalul lui 2014

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 17:14
3505 citiri
Programul Prima Casa s-ar putea prelungi pana la finalul lui 2014

Programul Prima Casa continua si in 2014, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, care prevede prelungirea termenului de utilizare a sumelor disponibile in 2013 pana la finalul acestui an.

Este vorba atat de sumele care nu au fost alocate din plafonul pe 2013, respectiv 22 de milioane de lei si 196 de milioane de lei pentru ANL, cat si de sumele alocate bancilor dar neutilizate, respectiv 158 de milioane de lei si 301 milioane de lei pentru ANL.

"Suma reprezentand diferenta ramasa neutilizata din plafonul alocat pentru anul 2013, precum si suma nealocata din plafonul anului 2013, se vor publica pe site-ul FNGCIMM si cel al Ministerului Finantelor Publice pana la data de 15 ianuarie 2014", se precizeaza in proiectul de act normativ.

In plus, in 2014 vor putea fi reutilizate si sumele recuperate, iar in cazul in care acestea au fost in euro, se vor transforma in lei la cursul valabil la data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern nr.565/2013.

De asemenea, prin proiectul de act normativ se propune largirea sferei imprumutatorilor cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementarilor validate de Banca Nationala a Romaniei.

In plus, solicitantii vor fi obligati sa transmita FNGCIMM si Ministerului Finantelor Publice costurile totale pe care le vor aplica finantarilor acordate in cadrul programului, precum si valoarea estimata a finantarilor care urmeaza sa fie garantate.

Printre institutiile care au solicitat intrarea in program, in actul normativ sunt mentionate banci precum ING, Banca Comerciala Feroviara, Banca Marfin, o serie de IFN - uri, Creditcoop si Imocredit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima casa banci, #prima casa 2014, #plafon Prima Casa 2014 , #Banci prima casa