Topul creditelor pentru programul "Prima Casa"

Joi, 04 Iulie 2013, ora 07:25
3900 citiri
Topul creditelor pentru programul "Prima Casa"

Circa 14.000 de credite au fost acordate in primele sase luni din acest an, prin programul Prima Casa. Valoarea medie s-a situat sub 39.000 de euro.

Intrucat in piata s-au inmultit zvonurile ca programul se va finaliza in acest an, iar sumele se vor epuiza repede, ritmul de acordare a crescut in ultima perioada.

Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat cele mai bune cinci credite oferite in prezent de bancile din Romania. In cadrul analizei, au fost verificate costurile care vor fi suportate de clienti: rata dobanzii, dobanda anuala efectiva, comisioane si asigurari.

Locul 1 al topului revine creditului Prima noastra casa (achizitie) de la CEC Bank.

Dobanda anuala efectiva pentru un imprumut de 30.000 de euro este de 4.29%, iar perioada maxima de 30 de ani. Un avantaj al acestui cerdit este ca banca nu percepe comision de analiza a dosarului si de administrare a creditului si ofera, de asemenea, Internet Banking gratuit timp de trei luni de zile.

In functie de perioada pe care se contracteaza creditul (pe termen scurt sau termen lung), clientul beneficiaza de o perioada de gratie de 90, respectiv 180 de zile calendaristice.

Totodata, CEC Bank accepta o varsta maxima a solicitantului de 80 de ani pentru acest credit, implinita la sfarsitul perioadei de rambursare.

Locul 2 este ocupat de Creditul Prima Casa in EUR de la OTP Bank.

In cazul contractarii unui credit de 30.000 EUR pe o perioada de 30 de ani, DAE are o valoare de 4,31%. Avantajul acestui credit este ca banca nu percepe comision de analiza a dosarului, de gestionare a creditului si de rambursare anticipata.

Locul 3 ii revine creditului Prima Casa pe care il ofera BRD Groupe Societe Generale.

Dobanda anuala efectiva are o valoare de 4,28%, pentru un credit de 30.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani.

Pe langa avantajul ca acest credit prezinta cele mai mici costuri dintre bancile participante la programul Prima Casa, si totodata, ca banca nu percepe comision de analiza dosar, de acordare si de administrare a creditului, exista si un dezavantaj, cu privire la gama restransa de venituri acceptate (nu se accepta veniturile din chirii).

Locul 4 al topului revina creditului oferit de Raiffeisen Bank in cadrul programului guvernamental Prima Casa.

In cazul contractarii unui astfel de credit, DAE are o valoare de 4,29%.

Avantajul acestui credit este ca se accepta o gama larga de venituri, formata din salarii, pensii, chirii, activitati independente, etc.

Dezavantajul acestui credit este ca dobanda preferentiala de 4,113% doar pentru clientii care isi incaseaza salariul in cont Raiffeisen Bank.

Ultima pozitie este ocupata de creditul Prima Casa oferit de Alpha Bank.

DAE este de 4,29%, pentru un imprumut in valoare de 30000 EUR pe o perioada de 30 de ani.

Avantajul creditului este ca banca nu percepe comisioane de analiza si de administrare credit si accepta o gama larga de venituri.

#program prima casa, #achizitie locuinte, #credit prima casa , #Banci prima casa