Banca Transilvania a obtinut in primul trimestru un profit in scadere cu 8%

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 10:03
1608 citiri
Banca Transilvania a obtinut in primul trimestru un profit in scadere cu 8%

Banca Transilvania (TLV) a inregistrat in primul trimestru un profit net de 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro), in scadere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2% fata de finalul anului trecut, la 30,17 miliarde lei.

In primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 91,8 milioane lei. La finalul anului trecut, banca avea active totale de 29,57 miliarde lei, scrie Mediafax.

Banca a constituit in primul trimestru provizioane provizioane de 75,69 milioane de lei, in scadere cu 9,6% fata de perioada similara din 2012.

"Rezultatele BT pe primul trimestru sunt conforme cu asteptarile noastre, fiind obtinute intr-un mediu economic care continua sa fie marcat de volatilitate pe plan local si european. Suntem concentrati pe optimizarea modelului nostru de business, iar obiectivele noastre pe anul in curs au in vedere cresterea veniturilor si a eficientei, precum si cresterea valorii si cotei noastre de piata", a declarat intr-un comunicat presedintele Consiliului de Administratie, Horia Ciorcila.

Rezultatele vin dupa o crestere de 40% a cifrei de afaceri

In 2012, reprezenatantii Bancii Transilvania (TLV) au raportat un profit net de 320,43 milioane lei, in crestere cu 40% fata de 2011, activele au urcat cu 15%, la 29,57 miliarde de lei, iar soldul provizioanelor cu 27%.

Schimbari importante in sistemul bancar din Romania

Unicredit a cumparat divizia de retail a RBS Romania - UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au semnat, marti, pentru cumpararea segmentului de retail si private banking (Royal Preferred Banking) al RBS Romania, care include active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro.

Tranzactia se va finaliza in urma obtinerii aprobarilor necesare de la Banca Nationala a Romaniei si de la Consiliul Concurentei si este planificata pentru a doua jumatate a acestui an. Informatiile financiare referitoare la tranzactie nu vor fi facute publice. Toti angajatii RBS Romania asociati activitatilor de retail si Royal Preferred Banking vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank in urma consultarii partenerilor sociali.

Bank of Cyprus a transferat catre Marfin Bank depozitele - Bank of Cyprus a transferat catre Marfin Bank Romania active brute in valoare de 82 milioane de euro si depozite de 77 milioane de euro, precum si tot personalul aferent serviciilor contractelor relevante.

#profit banca transilvania, #rezultate financiare Banca Transilvania , #Banci Romania