Bancile vor fi inchise pe 3 ianuarie. Afla de ce

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 16:04
3154 citiri
Bancile vor fi inchise pe 3 ianuarie. Afla de ce

Ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarata zi nebancara, in vederea asigurarii conditiilor necesare trecerii institutiilor de credit din Romania la standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, declarase in 5 decembrie ca a solicitat Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si Ministerului Finantelor ca bancile sa nu lucreze cu publicul in data de 3 ianuarie 2012, "pentru a incheia cu succes migrarea de la un sistem contabil la altul".

Tododata, sistemul de plati ReGIS si sistemul de decontare a operatiunilor cu instrumente financiare SaFIR, administrate de Banca Nationala a Romaniei, nu vor functiona in data de 3 ianuarie 2012.

"Institutiile de credit, Trezoreria Statului si operatorii sistemelor de plati si ai sistemelor de decontare vor informa in timp util clientii, respectiv participantii proprii, asupra prevederilor prezentei circulare", se mentioneaza in document.

Introducerea IFRS in Romania incepand cu 2012 este o conditionalitate inclusa in acordurile de finantare incheiate de Romania cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana.

#trecere IFRS, #3 ianuarie zi nebancara, #banci institutii credit inchise , #Banci Romania