Bank of Cyprus Romania ramane inchisa. Blanculescu: e o manipulare

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 07:25
2409 citiri
Bank of Cyprus Romania ramane inchisa. Blanculescu: e o manipulare

Activitatea sucursalei Bank of Cyprus din Romania va fi suspendata inca doua saptamani, pentru a se putea incheia un acord de preluare cu unul dintre ofertantii dispusi sa cumpere banca. Consultantul financiar Ionel Blanculescu sustine ca adevarul este altul.

Desi reprezentantii Bank of Cyprus spuneau saptamana trecuta ca banca va fi inchisa pentru public pana pe 8 aprilie, acum ei anunta ca activitatea bancii va ramane inchisa timp de doua saptamani, din cauza negocierilor pentru cumpararea institutiei bancare.

Consultantul financiar Ionel Blanculescu sustine ca e vorba de o manipulare si de un scenariu previzibil.

"Am spus deja ca asta se va intampla, ca ei vor metine banca inchisa, si ca vorbim despre o operatiune clasica, astfel incat sa amorteasca furia. Vor mentine banca inchisa", crede consultantul financiar.

Bank of Cyprus detine 0,7% din totalul activelor la nivelul sectorului bancar romanesc (circa 600 milioane de euro), iar fiind o sucursala a unei banci din Uniunea Europeana, garantarea depozitelor de pana la 100.000 de euro este asigurata prin schema de garantare din tara de origine, adica din Cipru. Depozitele constituite la banca se situeaza la aproximativ 200 de milioane de euro.

La un raport credite depozite de 1 la 3, sucursala din Romania se bazeaza intr-o proportie majoritara pe finantarile de la banca-mama, care acopera, practic, doua treimi din pasiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bank of Cyprus Romania, #inchidere Bank of Cyprus Romania, #banca inchisa , #Banci Romania