BERD acorda un imprumut de 11,4 milioane euro pentru ProCredit Bank Romania

Luni, 06 Februarie 2012, ora 11:42
1672 citiri
BERD acorda un imprumut de 11,4 milioane euro pentru ProCredit Bank Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda un imprumut sindicalizat de 11,4 milioane euro pentru ProCredit Bank Romania, destinat creditarii intreprinzatorilor locale din tara care activeaza in sectoarele de productie, servicii, comert si agricultura.

"Structurata in cadrul schemei de imprumut A/B a BERD, facilitatea include un imprumut de tip "A" in valoare de 8,4 milioane euro, din care 5 milioane euro oferite de catre BERD si suplimentar pana la 3,4 milioane euro finantate de catre Fondul de Cooperare Internationala si de Dezvolatre (ICDF) Taiwan. Imprumutul de 3 milioane euro de tip "B" a fost sindicalizat de la responsAbility SICAV (Lux) Financial Inclusion Fund si responsAbility SICAV (Lux) Mikrofinanz-Fonds", se arata in comunicat.

Prin intermediul retelei de 28 de sucursale, ProCredit Bank va folosi imprumutul pentru creditarea intreprinzatorilor locali din tara, care activeaza in sectoarele de productie, servicii, comert si agricultura. Proiectul va sprijini dezvoltarea portofolului de credite a ProCredit Bank, ajutand in felul acesta institutia sa depaseasca impactul provocarilor economice actuale.

"Proiectul va creste disponibilitatea finantarilor pe termen mediu pentru intreprinderile romanesti mici si mijlocii si va sustine ProCredit Bank in mentinerea creditarii catre companiile locale. Acesta este al doilea imprumut sindicalizat in sectorul financiar din Romania de la declansarea crizei si primul catre o banca ce finanteaza intreprinderile mici. Tranzactia revigoreaza accesul catre pietele internationale de capital, prin incurajarea creditarii bancilor din Romania", a declarat Claudia Pendred, director BERD Romania.

ProCredit Bank Romania a fost infiintata in 2002 si a fost prima banca din tara ce se adresa nevoilor financiare specifice micro-intreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii. ProCredit Bank Romania ofera servicii bancare universale companiilor mici, inclusiv celor din sectorul agricol.

In septembrie 2010, BERD a acordat primul imprumut sindicalizat din sectorul financiar romanesc de la inceputul crizei economice globale. De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit fonduri de peste 5,4 miliarde de euro in diferite sectoare ale economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprumut berd, #procredit bank romania imprumut berd , #Banci Romania