BNR nu a stabilit, inca, un termen pentru adoptarea euro

Joi, 07 Februarie 2013, ora 14:04
1645 citiri
BNR nu a stabilit, inca, un termen pentru adoptarea euro

Comitetul de trecere la moneda euro din cadrul Bancii Nationale a Romaniei urmeaza sa prezinte in aceasta luna Consiliului de Administratie al BNR si Guvernului un material cu propuneri privind tinta de adoptare a monedei europene, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Intrebat care este orizontul tinta pe care si-l asuma institutiile abilitate, printre care si banca centrala, pentru adoptarea monedei euro, seful BNR a spus ca nu a fost stabilit inca niciun termen.

"Asa cum s-a anuntat inainte de alegeri, noul guvern, undeva in prima parte a acestui an, va stabili o tinta pentru adoptarea euro. Nu am discutat inca in detaliu acest lucru", a spus Isarescu intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca in cadrul BNR nu s-a intrerupt activitatea comitetului de trecere la moneda euro.

"Asteptam ca in luna februarie comitetul sa prezinte un material din care sa reiasa cam ce propuneri poate sa faca acest comitet, din care face parte nu numai echipa Bancii Nationale, sunt si echipe de la Ministerul de Finante, de la Comisia de Prognoza. Deci sa vedem, sa analizam cam care ar fi propunerile pe care acest comitet le face Consiliului de Administratie al Bancii Nationale si Guvernului Romaniei si apoi putem sa va dam mai multe detalii", a afirmat guvernatorul BNR.

Romania a avut ca tinta indicativa pentru trecerea la euro anul 2015, insa autoritatile au decis anul trecut sa amane reevaluarea obiectivului pentru dupa alegerile generale care au avut loc in luna decembrie.

#BNR adoptare euro, #BNR curs leu euro, #Isarescu adoptare euro , #Banci Romania