BRD, implicata intr-o noua frauda banca: Cooperam de mai multe luni cu autoritatile

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 14:22
2671 citiri
BRD, implicata intr-o noua frauda banca: Cooperam de mai multe luni cu autoritatile

BRD precizeaza ca de mai multe luni coopereaza cu autoritatile asupra anchetelor privind frauda bancara si continua sa asigure tot suportul necesar pentru finalizarea cercetarilor dispuse in acest caz, a declarat Antonita Pascu, director corporate affairs la BRD, intr-un comunicat transmis Bursei.

Reprezentantii BRD precizeaza ca activitatea bancii nu este afectata de aceasta operatiune.

"BRD - Groupe Societe Generale SA a luat la cunostinta in dimineata zilei de 13 decembrie 2012 de solicitarea DIICOT de a efectua perchezitii la sediile a doua unitati bancare din Bucuresti, in cadrul investigatiilor de mai mare amploare ce vizeaza obtinerea in mod ilegal de credite de la mai multe institutii financiare", se arata in comuncatul bancii.

Oficialii BRD sustin ca, potrivit prevederilor legale, banca a asigurat conditiile necesare efectuarii prechezitiilor, conform mandatelor emise de autoritati si ca in acelasi timp operatiunile cu clientii bancii au continuat in conditii normale.

Nou scandal de frauda bancara: Prejudicii de 85 mil. de euro; 7 directori invinuiti LIVE TEXT

Procurorii DIICOT fac, joi, 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea, vizand un grup constituit din 58 de persoane, specializat in fraude bancare, care a produs un prejudiciu de 85 de milioane de euro, printre suspecti fiind si sapte directori de unitati bancare.

#BRD frauda bancara, #BRD prejudiciu frauda bancara, #BRD acuzatii frauda bancara , #Banci Romania