CEC intra in afacerea RCA, de la 1 decembrie

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 12:32
1624 citiri
CEC intra in afacerea RCA, de la 1 decembrie

CEC Bank lanseaza, din 1 decembrie, facilitatea de incheiere a asigurarii obligatorii pentru autoturisme RCA, in urma unui parteneriat cu Aon Romania Broker de Asigurare-Reasigurare, informeaza reprezentantii bancii.

"Incepand cu 1 decembrie 2012, orice client care doreste o cotatie RCA, poate accesa cec.aon.ro, unde va gasi instructiunile necesare incheierii unei polite de asigurare RCA", precizeaza CEC Bank intr-un comunicat de presa pe propria pagina de internet.

CEC precizeaza, de asemenea, ca, in perioada 1 decembrie 2012 - 28 februarie 2013, deruleaza o campanie promotionala subscrisa RCA, in care, prin tragerea la sorti clientii pot castiga 15 premii constand in vouchere pentru combustibil, in valoare de 250 lei, si un premiu in valoare de 2.500 lei, oferit pe un card de debit emis de catre banca.

Politele RCA s-ar putea scumpi cu 40%, de anul viitor, odata cu intrarea in vigoare a unei norme a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care cere asiguratorilor sa stabileasca tarife prin care sa-si acopere integral costurile si marja de profit.

"Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asiguratorii au obligatia de a stabili tarifele de prime astfel incat, cu o probabilitate de cel putin 99,5%, primele estimate pe urmatoarele 12 luni sa acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente si marja de profit a asiguratorului, cu respectarea legislatiei in vigoare si a principiilor actuariale general acceptate", se arata in proiectul de modificare a normelor lansat de CSA spre consultare publica pe site-ul institutiei.

Marti, CSA a precizat, ca tarifele de prima pentru asigurarile obligatorii RCA sa fie stabilite exclusiv de catre societatile de asigurare, in functie de rezultatele proprii inregistrate pentru aceasta forma de asigurare si strategia de vanzari.

"Referitor la afirmatiile aparute zilele acestea in presa, conform carora prima RCA ar putea creste cu 50% sau chiar mai mult, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor precizeaza ca nu poate interveni asupra cuantumului tarifelor de prima RCA, intrucat acest lucru ar contraveni directivelor europene si atributiilor CSA", potrivit Comisia.

Proiectul de modificare si completare a Normelor privind asigurarea obligatorie RCA, puse in aplicare prin Ordinul nr.14/2011, pe care CSA il supune dezbaterii publice in aceasta perioada, nu vizeaza majorarea tarifelor, ci are in vedere stabilirea unui mod unitar de calcul actuarial care sa conduca la un cuantum corect al tarifului de prima RCA, in beneficiul asiguratilor si pagubitilor, precizeaza reprezentantii CSA.

#RCA CEC Bank, #polite RCA 2013, #campanie promotionala CEC RCA, #incheiere asigurari obligatorii CEC , #Banci Romania