Curtea de Conturi: CEC Bank a rebranduit unele spatii, dupa care le-a inchis

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 17:16
1997 citiri
Curtea de Conturi: CEC Bank a rebranduit unele spatii, dupa care le-a inchis

CEC Bank a efectuat lucrari de rebranding la unele spatii, care au fost ulterior inchise/relocate, uneori chiar la un interval foarte scurt de timp de la data terminarii lucrarilor, arata Curtea de Conturi in raportul public pe anul 2010.

Curtea de Conturi a descoperit deficiente referitoare la derularea procesului de rebranding operat de CEC Bank, printre care si "lipsa unei prevederi interne referitoare la modul de includere in procesul de rebranding a spatiilor detinute/administrate de banca si, dupa caz, inchiderea/relocarea lor".

Unele spatii unde s-au efectuat lucrari de rebranding, au fost ulterior inchise sau relocate, uneori chiar la un interval foarte scurt de timp de la data terminarii lucrarilor, se arata in raport.

De asemenea, institutia a mai constat lipsa unor criterii de incadrare a cheltuielilor cu reclama si publicitatea, in categoria cheltuielilor de constituire sau in categoria cheltuielilor de exploatare.

"Astfel, cu privire la cheltuielile privind serviciile de publicitate, productie si relatii publice, efectuate in cadrul procesului de rebranding s-a constatat ca o parte dintre acestea au fost evidentiate in contul "Cheltuieli de constituire", iar altele au fost inregistrate in conturile de cheltuieli de exploatare, fara a fi precizate criteriile care au stat la baza acestei departajari", se arata in raport.

Potrivit raportului, Curtea de Conturi a constatat nerespectarea reglementarilor interne referitoare la achizitia de bunuri si servicii, precum nesolicitarea, in unele cazuri, de catre banca, participantilor la licitatii, a unor documente prevazute de norma interna privind achizitia de bunuri si servicii.

In raport se mentioneaza si efectuarea, in unele cazuri, a unor achizitii suplimentare celor prevazute in contractele initiale, fara incheierea unor acte aditionale.

Tema actiunii de control a fost situatia, evolutia si modul de administrare a patrimoniului, in perioada 2009-2010.

#curtea de conturi CEC bank, #rebranduire CEC Bank , #Banci Romania