Dolarul se depreciaza dupa realegerea lui Obama ca presedinte al SUA

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 10:38
1379 citiri
Dolarul se depreciaza dupa realegerea lui Obama ca presedinte al SUA

Dolarul s-a depreciat, miercuri, ca urmare a speculatiilor ca realegerea democratului Barack Obama in postul de presedinte al Statelor Unite va continua politicile monetare de stimulare a economiei, care tind sa slabeasca moneda americana.

Dolarul a trecut pe depreciere fata de euro, dupa ce Obama l-a invins in alegeri pe republicanul Mitt Romney, potrivit estimarilor unor posturi americane de televiziune, potrivit Bloomberg.

Dolarul australian s-a apreciat pentru a treia zi consecutiv, in timp ce actiunile din Asia au avansat. Cererea pentru euro a fost limitata, intrucat Grecia se indreapta catre un vot in parlament asupra unui pachet de masuri de austeritate necesare pentru pachetul de ajutor extern.

"Politica monetara va ramane relaxata in mandatul lui Obama, astfel ca dolarul va fi vandut. Vanzarea de dolari s-ar putea sa nu dureze atat de mult, intrucat SUA se apropie de momentul activarii automate a unui set de cresteri de taxe si reduceri de cheltuieli", a declarat Michiyoshi Kato, vicepresedinte la Mizuho Corporate Bank.

#alegeri sua, #alegeri SUA 2012, #dolar american, #apreciere dolar , #Banci Romania