Eurobank: razgandirea Alpha Bank costa 4 mld. euro

Joi, 15 Martie 2012, ora 11:45
1670 citiri
Eurobank: razgandirea Alpha Bank costa 4 mld. euro

Eurobank EFG anunta ca intentia conducerii Alpha Bank de a propune revocarea deciziilor de fuzionare luate de actionari conduce la o pierdere potentiala de peste 4 mld. euro in sinergii combinate, conform valorii actualizate nete.

Conducerea Alpha Bank va convoca adunarea generala a actionarilor unde va fi propusa revocarea deciziei de fuziune pe care actionarii au luat-o in 15 noiembrie privind realizarea fuziunii.

Decizia comuna a Eurobank EFG si Alpha Bank de a crea cea de a 23-a institutie bancara ca marime din Europa s-a bazat pe beneficiile substantiale pe care prognozata fuziune le-ar fi generat, nu numai pentru cele doua banci, dar si pentru economia Greciei in ansamblul sau, spun reprezentantii Eurobank EFG

"Intentia conducerii Alpha Bank de a propune revocarea deciziilor de fuzionare luate de actionari, decizii adoptate in deplina cunostinta a parametrilor si cadrului de baza ai acordului de implicare a sectorului privat PSI+ si intr-un moment in care aprobarile de la toate autoritatile competente de reglementare din Grecia fusesera de mult obtinute, conduce la o pierdere potentiala de peste 4 miliarde de euro in sinergii combinate, conform valorii actualizate nete, dupa cum a fost estimat de consultantii externi comuni", se arata intr-un comunicat transmis joi de Eurobank EFG.

Potrivit reprezentantilor Eurobank EFG, acest lucru se produce intr-un moment in care bancile grecesti sunt chemate sa isi consolideze semnificativ baza de capital. Mai mult, motivatia de ansamblu a Alpha Bank nu este in concordanta cu faptele de baza.

"Eurobank EFG, dupa cum este potrivit pentru o institutie financiara, a urmat cu consecventa deciziile Consiliului sau de Administratie si ale Adunarilor Actionarilor, asa cum a facut-o si in cazul celorlalte fuziuni anterioare, finalizate cu succes", se mai spune in comunicat.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Eurobank EFG, intrunita in 16 noiembrie, a decis fuziunea Eurobank cu Alpha Bank SA, cu o majoritate de 98,06% din voturile reprezentate, entitatea rezultata urmand sa functioneze sub noua denumire comerciala de Alpha Eurobank.

Noua banca urma sa devina cea de-a 23-a mare banca din zona euro, cu active totale de 145 miliarde de euro, credite de 98 miliarde de euro si depozite de 68 miliarde de euro. Aceasta va avea o retea de 2.300 de sucursale si un numar de 34.000 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alpha Bank revocare decizii fuziune, #Eurobank fuziune Alpha Bank, #Alpha Bank fonduri fuziune , #Banci Romania