Fuziunea dintre Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze a fost finalizata

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 12:50
1749 citiri
Fuziunea dintre Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze a fost finalizata

Intesa Sanpaolo Group a finalizat fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze.

Intesa Sanpaolo Bank este entitatea care va actiona in continuare pe piata in urma preluarii prin absorbtie a activelor CR Firenze Romania. In urma acestei fuziuni, prima de pe piata locala in ultimii cinci ani, Intesa Sanpaolo Bank va opera printr-o retea nationala de 90 de unitati, cu circa 1.000 de angajati si active totale de peste cinci miliarde lei.

Intesa Sanpaolo Bank va actiona in continuare pe piata locala ca o banca universala, cu produse si servicii destinate segmentelor retail, IMM si corporate.

Subsidiara romaneasca a Intesa Sanpaolo a inregistrat in primul semestru o pierdere de 19 milioane euro inainte de impozitare, pe fondul cresterii creditelor "indoielnice" si a provizioanelor constituite pentru acoperirea acestora.

Intesa Sanpaolo Bank: Pierdere de 19 milioane euro in primul semestru

Veniturile operationale ale institutiei de credit au crescut in perioada analizata cu 2,3%, la 24 milioane euro, in timp ce cheltuielile operationale au coborat cu 5,6%, la 17 milioane euro.

#fuziune Romania Intesa Sanpaolo, #Intesa Sanpaolo piata Romania, #Intesa Sanpaolo rezultate financiare , #Banci Romania