Isarescu: clasamentul bancilor se va schimba in 2012

Marti, 07 Februarie 2012, ora 17:35
2666 citiri
Isarescu: clasamentul bancilor se va schimba in 2012

Clasamentul bancilor din Romania ar putea suferi schimbari, iar bilanturile acestora, "mari transformari" a declarat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Vom vedea consecinte mari, probabil spre sfarsitul anului, cand datele finale vor apare, in ceea ce priveste cota de piata, in strategia de creditare a fiecarei banci. Personal, vad anul 2012 ca un an al unor mari transformari in bilanturile bancilor, in clasamentele pe care le vor avea bancile".

"Tot aud ca politica monetara se transmite greu. Se transmite cum se transmite orice politica monetara, cu o anumita intarziere. Nu spun ca, din motive in mare parte obiective, bancile au avut si un alt comportament. Printre motivele obiective se numara dependenta foarte mare de capital de la bancile mama", a mentionat Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai spus ca le-a sugerat bancilor sa nu mai spere la evolutii pozitive doar pentru ca au o retea de retail supradimensionata.

"Un alt mesaj pe care l-am dat bancilor comerciale: nu mai sperati ca aveti reteaua de retail supradimensionata, la mari evolutii pozitive, pentru ca datele ne arata altceva. Populatia care s-a putut indatora si s-a indatorat in Romania, intr-o anumita masura este supraindatorata" a spus Isarescu.

"Creditul pentru locuinte evolueaza pozitiv, mult mai temperat decat in anii anteriori, pentru ca lucrurile stau altfel. Ne trebuie si o alta viziune, fiecare priveste altfel cumpararea unei locuinte, cu mai multa responsabilitate. In continuare creditul de consum merge greu, probabil ca isi va reveni si el", a mai adaugat guvernatorul.

#Isarescu clasament banci Romania, #Isarescu BNR, #banci Romania 2012 BNR , #Banci Romania