Manageri Raiffeisen Bank, investigati pentru insider trading

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 16:23
2145 citiri
Manageri Raiffeisen Bank, investigati pentru insider trading

Procurorii austrieci investigheaza o serie de manageri de la Raiffeisen Bank Austria pe baza suspiciunilor de insider trading in legatura cu fuziunea dintre Raiffeisen International si Raiffeisen Zentralbank, a declarat, luni, un purtator de cuvant al Procuraturii.

Aproximativ 15 angajati ai Raiffeisen sunt suspectati ca in luna februarie 2010, inaintea anuntarii unei posibile fuziuni Raiffeisen International cu Raiffeisen Zentralbank, au profitat de informatiile pe care le detineau pentru a vinde actiuni Raiffeisen International, transmite Reuters.

Procurorii au demarat o investigatie in urma cu cateva luni dupa ce au primit o plangere de la Autoritatea de reglementarea pietelor financiare din Austria (FMA), a precizat purtatorul de cuvant al Procuraturii. Acesta a adaugat ca, avand in vedere ca numarul de persoane si sumele implicate (87.000 de euro) sunt mici, este posibil ca investigatia sa se finalizeze in cateva luni.

In schimb, Raiffeisen a subliniat ca fuziunea dintre Raiffeisen International si Raiffeisen Zentralbank a deveni o certitudine abia la data de 19 aprilie 2010 astfel ca nu exista o baza pentru acuzatiile de insider trading.

"Nu a existat posibilitatea teoretica de a utiliza in mod incorect aceasta informatie", a declarat un purtator de cuvant de la Raiffeisen.

Raiffeisen Bank International (RBI) are 59.000 de angajati, iar subsidiarele sale deservesc 13,8 milioane de clienti. Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen Bank investigatie manageri, #Raiffeisen Bank investigatie, #Raiffeisen investigatie Austria , #Banci Romania