Ministerul Finantelor a imprumutat luni circa 507 milioane lei de la banci

Luni, 11 Iunie 2012, ora 17:05
2370 citiri
Ministerul Finantelor a imprumutat luni circa 507 milioane lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat luni 506,779 milioane lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei.

Titlurile de stat au scadenta la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 5,29%. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 5,02%.

Valoarea totala a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea din partea celor 12 banci care au participat la licitatie a fost de circa 2,022 miliarde lei. Conform prevederilor legale, MFP a respins ofertele de cumparare depuse ce au depasit un nivel al randamentului de 5,30%.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Tiriac Bank.

Ministerul Finantelor Publice si-a programat pentru luna mai imprumuturi de 3,5 miliarde lei de la bancile locale, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprumut Ministerul Finantelor, #imprumut banci , #Banci Romania