Mugur Isarescu: Atunci cand pietele sunt suprareglementate functiile lor de baza dispar

Luni, 18 Iunie 2012, ora 21:20
1391 citiri
Mugur Isarescu: Atunci cand pietele sunt suprareglementate functiile lor de baza dispar

Atunci cand pietele sunt suprareglementate functiile lor de baza dispar, a declarat, luni, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, in dezbaterea "Criza, statul si pietele", care este axata pe noua carte a lui Lucian Croitoru "In apararea pietelor".

"Suprareglementarea nu se suprapune nici cu o reglementare stricta si nici cu o reglementare corecta. O reglementare corecta a pietelor, echilibrata, temperata, poate sa fie si destul de detaliata ca sa nu intervina mecanismul de baza al pietei. Atunci cred eu ca avem de-aface cu strigatul "haide sa aparam pietele", pentru ca daca nu le aparam alocarea corecta a resurselor in economie, marele avantaj al functionarii pietelor imperfecte altminteri, dispare si odata cu aceasta alocarea resurselor eficienta si democratica. Dispare si principalul avantaj al societatii in care vrem si noi sa traim", a spus Isarescu.

Referindu-se la cartea lui Lucian Croitoru, acesta a afirmat ca este "o invitatie la lectura dar nu orice fel de lectura, este o carte mai mult decat incitanta, o carte care deschide orizonturi".

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza luni dezbaterea "Criza, statul si pietele", care este axata pe noua carte a lui Lucian Croitoru "In apararea pietelor".

#Isarescu piete reglementate , #Banci Romania