OTP Bank: Vedetele sectorului bancar sunt creditele de nevoi personale si cardurile de credit

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 17:48
1964 citiri
OTP Bank: Vedetele sectorului bancar sunt creditele de nevoi personale si cardurile de credit

In acest an, vedetele sectorului bancar sunt creditele de nevoi personale si cardurile de credit, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general executiv al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

"Miza crescuta pe cele doua produse se explica prin nevoia existenta in intreg sistemul bancar de a vinde produse cu o marja ridicata de profitabilitate. Nici noi nu facem exceptie de la tendinta mentionata, dar pe langa creditele de nevoi personale si cardurile de credit, as adauga si cardurile de salarii, fondurile de investitii si depozitele", a spus Diosi.

Potrivit acestuia, OTP Bank Romania si-a ajustat strategia de business inca de anul trecut, dar ramane deschisa si atenta la orice alte oportunitati care ar putea aparea pe piata, iar toate acestea sunt determinate si conditionate de evolutia pietei si de climatul economic.

In ceea ce priveste atragerea de noi clienti, oficialul bancii ne-a declarat ca niciodata OTP Bank Romania nu a avut atat de mult succes in atragerea de clienti noi in portofoliu precum in ultimele sase luni.

"Monitorizam indeaproape activitatea fiecarei sucursale si a fiecarui angajat al bancii. Cei care nu au rezultatele asteptate primesc intotdeauna o sansa de a indrepta lucrurile, insa daca o sucursala ramane generatoare de pierderi, suntem nevoiti sa o inchidem sau sa o relocam. Toate bancile sunt nevoite in aceasta perioada sa taie costurile, astfel incat sa echilibreze cheltuielile operationale, in linie cu scaderea puterii de cumparare si a veniturilor. Iar noi, ca toate bancile, trebuie sa facem la fel", a explicat Diosi.

Potrivit acestuia, daca OTP Bank Romania va avea nevoie actionarii sunt dispusi sa faca o infuzie de capital.

"In 2012, OTP Bank Romania si-a majorat de doua ori capitalul social, decizie ce confirma increderea pe care actionarii o au fata de stabilitatea institutiei si strategia noastra de dezvoltare. Astfel, la finalul anului trecut, capitalul reglementat al OTP Bank Romania a fost majorat la 732.908.880 lei", a mai spus directorul general executiv al OTP Bank Romania.

Acesta este de parere ca atat dobanzile la creditele in euro, cat si la cele in lei ar putea scadea in acest an, insa acest lucru s-ar putea intampla doar dupa ce ar scadea si ratele de dobanda la depozite.

#OTP Bank produse, #carduri OTP Bank, #credite OTP Bank , #Banci Romania