Posesorii de carduri nu vor fi afectati de posibila bresa de securitate a bancilor

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 16:41
3101 citiri
Posesorii de carduri nu vor fi afectati de posibila bresa de securitate a bancilor

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) anunta ca a fost sesizata in legatura cu o posibila bresa de securitate la un procesator european care ar fi condus la dezvaluirea unor informatii legate de tranzactiile efectuate cu carduri, dar nu se asteapta ca posesorii sa fie afectati.

"Conform Comisiei de Carduri din cadrul ARB, nu ne asteptam ca posesorii de carduri sa fie afectati. Daca se constata tranzactii suspecte, clientii trebuie sa se adreseze bancilor emitente pentru clarificarea suspiciunilor", se spune in comunicat.

Potrivit ARB, departamentele de monitorizare a fraudei din cadrul bancilor au luat masuri pentru depistarea eventualelor incidente si urmaresc cu atentie tranzactiile efectuate pe carduri, disponibilitatile banesti ale clientilor fiind in siguranta.

Aproximativ 17.000 de carduri VISA administrate de CEC Bank au fost blocate de unitatea bancara, din motive de securitate, o parte din clienti fiind informati miercuri in acest sens de reprezentantii bancii.

Astfel, CEC Bank a informat o parte din clientii afectati despre aceasta situatie si a precizat ca informatiile despre conturi au fost compromise, cel mai probabil prin intermediul internetului, si a luat din precautie masura blocarii cardurilor.

Clientii CEC Bank au fost informati ca, la nivelul intregii tari urmeaza sa fie supuse masurilor suplimentare de securitate aproximativ 17.000 de carduri tip VISA.

Pe de alta parte, reprezentantii CEC au mai anuntat clientii ca nu doar acestia au fost afectati de compromiterea datelor, ci si ai altor unitati bancare din Romania si din strainatate.

#bresa securitate banci, #asociatia bancilor, #posesori carduri neafectati , #Banci Romania