Raiffeisen Bank ar putea prelua divizia de retail a Citibank Romania

Vineri, 08 Martie 2013, ora 13:06
2028 citiri
Raiffeisen Bank ar putea prelua divizia de retail a Citibank Romania

Raiffeisen Bank ar putea achizitiona divizia de retail a Citibank Romania, dar grupul austriac este interesat si de o posibila preluare a portofoliului de clienti corporate al bancii.

O purtatoare de cuvant a Raiffeisen a refuzat sa comenteze aceasta stire apartinand publicatiei Der Standard, citata de 4-traders.com.

Citibank Romania a anuntat in decembrie decizia strategica de a se concentra pe segmentul dedicat persoanelor juridice valorificand reteaua globala pentru a oferi clientilor excelenta in servicii. Astfel, ca parte a repozitionarii globale, vor fi luate in considerare alternative strategice, inclusiv o posibila vanzare.

"Desi Citibank Romania are un portofoliu puternic si cu o crestere rapida, in actualul context economic, nu va putea sa atinga, suficient de repede, dimensiunea si profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi sa isi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din Romania, segment pe care banca este puternica", precizau atunci reprezentantii companiei.

Activitatea Citibank Romania se restrange la persoanele juridice

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preluare Citibank Romania, #achizitie Citibank Raiffeisen, #divizie retail Citibank , #Banci Romania