Un fond de investitii britanic vrea sa preia Banca Comerciala Carpatica

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 15:46
2240 citiri
Un fond de investitii britanic vrea sa preia Banca Comerciala Carpatica
Sursa foto: Recolta.eu

Fondul de investitii britanic AnaCap este interesat sa preia Banca Comerciala Carpatica. Aceasta este, cel mai probabil, si cauza cresterii actiunilor bancii pe Bursa cu circa 32% in ultimele zile.

Reprezentantii AnaCap au solicitat Bancii Nationale a Romaniei o intalnire sa discute despre preluarea Bancii Comerciale Carpatica, potrivit Bursa.ro.

O eventuala intrare pe piata din Romania a fondului de investitii AnaCap, care are experienta in asemenea preluari, ar fi pe placul BNR, se arata in sursa citata.

Fondul a preluat o banca din Cehia sau una dintre cele mai mari platforme de recuperare de creante din Regatul Unit, Cabot Financial.

AnaCap este un fond de private equity specializat pe investitiile in sectorul financiar european.

Actiunile Carpatica au urcat cu peste 11% miercuri, dupa ce marti au avansat cu aproape 15%, limita maxima de variatie admisa pentru majoritatea titlurilor de la BVB.

Prima tranzactie cu actiunile Carpatica a fost realizata la 0,0509 lei, pret cu 6,48% peste inchiderea de marti, iar punctul maxim de crestere a fost atins in jurul orei , titlurile bancii avansau cu 8,58%, la 0,0519 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Carpatica preluare, #fond investitii Banca Carpatica, #Banca Carpatica actiuni , #Banci Romania