Volksbank International si-a schimbat denumirea in Sberbank Europe

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 17:27
1723 citiri
Volksbank International si-a schimbat denumirea in Sberbank Europe

Grupul bancar rusesc Sberbank a anuntat miercuri ca numele bancii austriece Volksbank International AG (VBI), pe care a preluat-o in luna februarie a acestui an, a fost schimbat in Sberbank Europe AG, transmite RIA Novosti. Romania face exceptie.

"Sberbank Europe AG a fost inregistrat la registrul comertului din Austria incepand cu data de 1 noiembrie 2012", a informat banca ruseasca, intr-un comunicat.

In luna februarie a acestui an, Sberbank a platit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac OVAG, exceptand insa divizia din Romania.

"Aparitia brandului Sberbank Europe este o etapa importanta in dezvoltarea Sberbank, care se transforma cu succes intr-o institutie financiara globala", a declarat directorul general adjunct de la Sberbank, Serghei Gorkov.

Sberbank, banca controlata de statul rus, are active in valoare de 260 de miliarde de dolari si o valoare de piata de 75 de miliarde de dolari. Sberbank are aproape 20.000 de sucursale la nivel national si gestioneaza 27% din activele bancare.

Banca centrala a Rusiei, care detine 57,6% din actiunile Sberbank, a mandatat Credit Suisse, Goldman Sachs International, J.P. Morgan, Morgan Stanley si Troika Dialog sa se ocupe de vanzarea unui pachet de 7,6% din actiunile Sberbank.

Controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

#Volskbank denumire, #Volksbank denumire Romania, #schimbare denumire Volksbank , #Banci Romania