Cu banca la tribunal: Risti sa fii osandit la plata integrala a creditului?

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 11:55
1878 citiri
Cu banca la tribunal: Risti sa fii osandit la plata integrala a creditului?

Tragicomedia avand ca protogonist clientul unei banci comerciale din Romania care ar fi fost osandit sa ramburseze integral imprumutul dupa ce s-a adresat instantei pentru a denunta clauze abuzive din contractul de credit, exemplu invocat de institutia financiara pentru descurajarea unor actiuni similare in viitor, s-a dovedit a fi doar o eroare de transcriere, solutia fiind in realitate favorabila reclamantului.

Astfel, Judecatoria Ramnicu Valcea a publicat in cazul unui client care contestase comisionul de risc platit pentru un credit de aproape 100.000 de franci elvetieni contractat de la Volksbank Romania, urmatoarea solutie: "Constata caracterul abuziv al clauzei privind comisionul de risc (...) Constata nulitatea absoluta a conventiei (contractului de credit - n.red.) mai sus mentionate. Obliga parata (Volksbank - n.red.) sa restituire reclamantului suma de 7897,59 CHF. Obliga parata sa plateasca reclamantului suma de 300 lei reprezentand cheltuieli de judecata".

Aceasta a fost interpretat de aparare, in consecinta, in sensul obligarii clientului la rambursarea integrala a creditului.

Citeste mai multe despre Cu banca la tribunal: Risti sa fii osandit la plata integrala a creditului? pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#procese banci, #comisioane abuzive, #comisioane ilegale banci , #Comisioane banci