UniCredit Tiriac Bank: O majorare a salariilor bugetarilor va ajuta piata bancara

Vineri, 04 Mai 2012, ora 14:54
1943 citiri
UniCredit Tiriac Bank: O majorare a salariilor bugetarilor va ajuta piata bancara
Sursa foto: Adevarul

O majorare a salariilor bugetarilor va antrena cererea pe piata bancara, atat a populatiei, cat si a companiilor, a declarat, vineri, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, Dan Pascariu.

Declaratia a fost facuta in cadrul "The First Global Corporate Governance Summit in Romania", eveniment gazduit de Banca Nationala a Romaniei.

"O eventuala majorare de salarii, daca se duce in consum, va afecta piata bancara. Consumul poate sa antreneze cerere din partea populatiei, dar si din partea firmelor, care sunt nevoite sa produca mai mult. Inclin sa cred ca se va produce aceasta majorare de salarii", a afirmat Dan Pascariu.

De asemenea, bancherul a precizat ca va trebui sa mai treaca timp pana ca dobanzile bancilor sa scada la nivelul celei de politica monetara, in aceasta perioada institutiile bancare aflandu-se in asteptare.

"Creditele in lei reprezinta o baza mica in totalul portofoliilor de credite ale bancilor. Exista o atractie pentru euro. Mecanismele de transmitere in masa monetara vor duce la scaderea dobanzilor, cu conditia sa existe lichiditate. Problema bancilor nu este ca nu exista concurenta, ci ca nu exista suficienta cerere de credite. Daca era suficienta, s-ar manifesta si in celelalte elemente. Bancile sunt inca intr-un mod de asteptare", a adaugat acesta.

Oficialul UniCredit Tiriac Bank a mentionat ca volatilitatea se inscrie in limitele normale unui an electoral.

#majorare salarii bugetari, #Dan Pascariu majorare salarii, #UniCredit Tiriac Bank salarii, #crestere salarii piata bancara , #Dobanzi banci