Frauda bancara: AVAS neaga implicarea functionarilor sai

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 16:21
1948 citiri
Frauda bancara: AVAS neaga implicarea functionarilor sai

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat, marti, ca angajatii AVAS nu sunt implicati in acte si fapte de coruptie in "dosarul fraudelor bancare".

"Referitor la informatiile aparute in mass-media privind implicarea inaltilor functionari AVAS in dosarul fraudelor bancare, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului face urmatoarele precizari: Angajatii AVAS nu sunt implicati in acte si fapte de coruptie in dosarul fraudelor bancare asa cum in mod eronat s-a vehiculat in mass-media.

Conducerea AVAS nu are informatii din care sa reiasa o eventuala implicare a angajatilor Autoritatii in cercul infractional, fiind ferma in privinta pedepsirii actelor de coruptie, conform prevederilor legale in vigoare", au anuntat marti reprezentantii AVAS.

Aurel Saramet, presedintele suspendat al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, a fost director general executiv al FPS in perioada 1992 - 1993, institutie ce a precedat AVAS, adica acum 20 de ani, au spus reprezentantii institutiei.

Tot marti au luat pozitie si reprezentantii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, infirmand implicarea Fondului in frauda bancara anchetata de DIICOT.

Fondul de Garantare reactioneaza la acuzatiile de frauda bancara

In dosarul bancherilor, procurorii au cerut arestarea preventiva a 33 de persoane, iar judecatorii au emis 17 mandate de incarcerare, printre cei ajunsi in detentie numarandu-se liderul gruparii infractionale, Daniel Ruse, Stan Mihai, fratele acestuia, Toma Mihai, si fostul general DIE, Dragos Diaconescu, potrivit unor surse judiciare.

In acelasi caz sunt cercetati, dar in stare de libertate, vicepresedintele Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), Alexandru Claudiu Cercel-Duca, si directorul suspendat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Saramet.

Sambata seara, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea a sase persoane dintr-un lot de 24 pentru care procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au cerut incarcerarea.

Instanta a mai dispus, in cazul a doi dintre inculpati, masura interdictiei de a nu parasi tara, iar pentru alti 16, interdictia de a nu parasi localitatea.

#frauda bancara AVAS, #frauda bancara Romania, #frauda bancara BCR, #frauda bancara Fond Garantare IMM , #Frauda bancara