Frauda bancara - Curtea de Apel a hotarat inca cinci arestari, dar si o eliberare

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 14:28
2122 citiri
Frauda bancara - Curtea de Apel a hotarat inca cinci arestari, dar si o eliberare

Inca cinci persoane au fost arestate dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul Parchetului in cazul fraudei bancare de 22 de milioane de euro.

Toma Mihai, Denisa-Mihaela Amuza, Georgiana Piturca, Sorina Costea si Marilena Moga au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, iar Georgeta Popa a fost eliberata, urmand sa fie cercetata in libertate, transmite Agerpres.

Frauda bancara - Reteaua avea relatii in Senat, ANAF si AVAS

Sase persoane au primit pe 1 noiembrie ordonante de retinere de 24 de ore din partea procurorilor DIICOT in acest dosar, in care sunt implicati atat bancheri, cat si angajati ai Ministerului Economiei si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Aproximativ 100 de persoane au fost duse pe 1 noiembrie la sediul DIICOT-Bucuresti, dupa ce procurorii DIICOT au efectuat 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care si angajati ai Ministerului Economiei.

Gruparea era specializata in obtinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totala a prejudiciului produs ridicandu-se la 22 de milioane de euro.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010 - 2012, membrii gruparii, sub coordonarea liderului sau, Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei prin utilizarea unor documente falsificate.

#arestari frauda bancara, #dosar fraude bancare, #recurs dosar frauda bancara, #recurs frauda Curtea Apel , #Frauda bancara