Frauda bancara - Ghetea: Exista in continuare riscul sa apara documente false

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 18:45
2769 citiri
Frauda bancara - Ghetea: Exista in continuare riscul sa apara documente false

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, atrage atentia asupra faptului ca riscul de frauda bancara se pastreaza, atat timp cat nu se fac progrese in privinta colaborarii cu autoritatile.

"Din pacate, nu intotdeauna se pot evita astfel de situatii. Exista in continuare posibilitatea de a aparea documente false. Va reamintesc eforturile pe care le-a facut comunitatea bancara pentru a putea obtine acordul autoritatilor, pentru a avea acces la baza de date a Directiei pentru Evidenta Populatiei.

Nu am obtinut acel aviz, dar am reluat aceasta discutie. Nu rezolva decat partial problema veridicitatii actelor de identitate. In ceea ce priveste persoanele juridice, lucram cu ANAF ca sa gasim o solutie", a declarat Radu Gratian Ghetea, in cadrul unei conferinte.

Frauda bancara - Reteaua avea relatii in Senat, ANAF si AVAS

Aproximativ 100 de persoane au fost duse pe 1 noiembrie la sediul DIICOT-Bucuresti, cu acuzatia de frauda banacara. Procurorii DIICOT au efectuat 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care si angajati ai Ministerului Economiei.

Gruparea era specializata in obtinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totala a prejudiciului produs ridicandu-se la 22 de milioane de euro.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010 - 2012, membrii gruparii, sub coordonarea liderului sau, Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei prin utilizarea unor documente falsificate.

#riscuri frauda bancara, #documente false banci, #frauda bancara documente false , #Frauda bancara