Frauda bancara: Inca patru persoane, arestate. Marius Locic este liber

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 11:42
2187 citiri
Frauda bancara: Inca patru persoane, arestate. Marius Locic este liber

Curtea de Apel Bucuresti a decis duminica arestarea preventiva pentru 29 de zile a patru persoane acuzate in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, printre care se afla Adrian Martis, director executiv BRD Unirea, si Andrei Nanu, director comercial BRD Dorobanti.

In schimb, instanta a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare a 9 inculpati, inclusiv a oamenilor de afaceri Marius Locic si Ioan Crestin, care vor fi cercetati in libertate, insa au interdictia de a parasi tara.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Vineri seara, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea unui prim lot din dosar format din sapte persoane, Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireada (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Ploscaru, Bogdan Florin Dinu si Livia Bobu.

Procurorii DIICOT au efectuat joi 48 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalarea banilor.

Potrivit DIICOT, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, si anume prin obtinerea in mod ilegal de credite de la doua unitati bancare pentru 35 de societati comerciale controlate de membrii grupului infractional organizat.

Valoarea totala a prejudiciului cauzat este de aproximativ 85 milioane de euro.

#dosar fraude bancare, #Marius Locic liber, #decizie Curtea Apel dosar fraude, #fraude bancare Romania, #arestare preventiva dosar fraude bancare , #Frauda bancara