Marius Locic: DIICOT si DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 13:47
1390 citiri
Marius Locic: DIICOT si DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI
Foto: Realitatea.net

Omul de afaceri Marius Locic a afirmat, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea sa in libertate, ca intra in politica, criticand totodata faptul ca "grupuri din SRI dau informatii false" DIICOT si DNA.

"Sunt foarte multe abuzuri, din pacate DIICOT si DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI care dau informatii false", a spus Locic, subliniind, de asemenea, ca niciodata nu a crezut ca un contract de reprezentare juridica pote fi interpretat drept mita.

Procurorii DIICOT arata in referatul cu propunerea arestarii lui Locic, alaturi de alte 12 persoane, in cazul fraudarii unor banci, ca o societate controlata de Vasile Crestin i-ar fi dat lui Marius Locic bani care ulterior ar fi fost folositi pentru mituirea senatorului Catalin Voicu.

"Participatia lui Marius Locic la activitatea infractionala a grupului consta in faptul ca societatea la care era administrator, Locic Imobiliare, a fost beneficiara a mai multor sume de bani efectuate prin transfer bancar, sume ce aveau ca si justificare facturi fictive intocmite de catre membrii gruparii infractionale pentru a se putea justifica asa zisa relatie comerciala dintre societatile care au fost beneficiare in mod ilegal ale creditelor acordate de catre BRD Grup Unirea (din contul societatii Agrocereal a fost transferata suma de 25.000 de euro in contul lui Locic Imobiliare, bani ce ulterior au fost dovediti ca au ajuns in posesia senatorului Voicu Catalin, pentru a fi folositi ca mita la magistratii de la ICCJ, (dosar care se afla in curs de solutionare pe rolul Tribunalului Bucuresti)", mai noteaza anchetatorii DIICOT in documentul citat.

Locic a respins aceste acuzatii, spunand ca Agrocereal nu are legatura cu fratii Crestin, firma avand o legatura cu el, ca patron. Mai mult, a spus acesta, banii de la Agrocereal au intrat in firma Locic.

Marius Locic a adaugat ca se interpreteaza cu totul eronat. Locic a precizat ca a fost avocatul fostului senator. Locic a zis ca se va ralia cu un partid care sa se implice in dezvoltarea pietei imobiliare si care sa lupte impotrva abuzurilor. Totodata, Locic a mai spus ca este gresit cu ce intampla cu sistemul bancar.

Numele lui Locic in afacerea fraudelor bancare este legat de un imobil din cartierul Dorobanti pe care l-ar fi vandut la un pret supraevaluat.

Duminica, Locic a declarat ca si astazi imobilul este "de o mare, mare valoare", multa lume intresandu-se de achizitionarea lui, printe care si Gigi Becali.

Fostul senator Catalin Voicu (PSD) si omul de afaceri Marius Locic au fost condamnati

de un complet de trei judecatori al instantei supreme la pedepse cu inchisoarea, intr-un dosar care il priveste si pe fostul presedinte al Sectiei civile din Inalta Curte de Casatie si Justitie, Florin Costiniu.

Mandatul de senator a lui Voicu s-a incheiat, astfel ca instanta competenta sa-l judece in prima instanta este Tribunalul Bucuresti.

#cercetare Marius Locic, #propunere arestare Locic, #declaratie Marius Locic, #acuzatii Marius Locic, #Locic frauda bancara , #Frauda bancara