Sapte persoane, arestate in dosarul fraudelor bancare

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 13:56
2269 citiri
Sapte persoane, arestate in dosarul fraudelor bancare

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri seara arestarea preventiva pentru 29 de zile a sapte persoane acuzate in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

Potrivit deciziei instantei, au primit mandate de arestare Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireada (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Ploscaru, Bogdan Florin Dinu si Livia Bobu.

Un alt complet de la Curtea de Apel Bucuresti va relua sambata dimineata judecarea cererilor de arestare formulate de procurorii DIICOT pentru un alt lot de 13 persoane, acuzate in acelasi dosar, respectiv Marius Locic, Adrian Martis (director executiv la BRD Unirea), Andrei Nanu (director comercial BRD Dorobanti), Elena Blaga, Orlando Ionut Ghiorghe (evaluator), Andrei Suditu, Niculae Sandu, Ioan Crestin, Dumitru Benga, Vranceanu Jenica Barbu, Liliana Liuba Alexandrescu (notar), Claudia Maria Peter si Camelia Damiela Pop (notar).

In cazul acestora, magistratul care se ocupa de caz a decis vineri seara sa amane dezbaterile pentru sambata dimineata, avand in vedere starea de oboseala a inculpatilor si avocatilor.

Cum ordonantele de retinere de 24 de ore emise de procurorii DIICOT au expirat, Marius Locic si ceilalti inculpati au parasit arestul Politiei Capitalei, urmand ca ei sa se prezinte sambata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DIICOT au efectuat joi 48 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalarea banilor.

Potrivit DIICOT, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, si anume prin obtinerea in mod ilegal de credite de la doua unitati bancare pentru 35 de societati comerciale controlate de membrii grupului infractional organizat.

Valoarea totala a prejudiciului cauzat este de aproximativ 85 milioane de euro.

#frauda bancara Romania, #dosar frauda bancara, #arestari frauda bancara, #judecare cereri arestare frauda bancara, #arestare preventiva frauda bancara , #Frauda bancara