Suspiciune de spalare de bani la Deutsche Bank. 10 miliarde de dolari au curs din Rusia spre Londra

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 10:25
3490 citiri
Suspiciune de spalare de bani la Deutsche Bank. 10 miliarde de dolari au curs din Rusia spre Londra
Foto: Wikimedia

Scanadalul spalarii de bani din Rusia in care este implicata Deutsche Bank se adanceste. Conducerea bancii germane a anuntat ca identificat alte tranzactii in valoare de 4 miliarde de dolari care sunt puse sub semnul intrebarii.

In luna octombrie, Departamentul de Justitie al SUA a declansat o ancheta in cazul unor tranzactii in oglinda in valoare de 6 miliarde de dolari desfasurate intre sucursalele din Rusia si Londra ale bancii, anunta Bloomberg.

Investigatorii americani suspecteaza ca operatiunile au fost efectuate in numele unor apropiati ai presedintelui Putin aflati pe lista persoanelor care au interdectie de a intra in SUA sau in UE, cu scopul de a ascunde averile acestora.

Spre deosebire de tranzactiile in oglinda de 6 miliarde de dolari, noile operatiuni suspecte descoperite de bancheri ar putea implica o relatie directa cu o alta banca din Marea Britanie, sustin surse apropiate anchetatorilor.

Neregulile par sa fi fost cunoscute atat de anchetatorii din Statele Unite, cat si de banca centrala a Rusiei, care a si emis o amenda redusa pentru unele operatiuni de retrageri de capital derulate prin intermediul Deutsche Bank.

Este inca o lovitura incasata de cea mai mare banca a Germaniei, dupa ce anul trecut a platit o amenda de 258 de milioane dolari pentru incalcarea legislatiei bancare din Statele Unite si o alta de 2,5 miliarde in scandalul Libor care a zguduit lumea financiara anul acesta.

Ancheta interna privind tranzactiile suspecte dintre Moscova si Londa a fost demarata inca din iunie, iar riscurile par destul de mari daca este sa tinem cont ca, in octombrie, conducerea bancii a anuntat investitorii ca a suplimentat rezervele de daune pana la 1,2 miliarde de euro.

Reprezentantii bancii nu au vrut sa comenteze situatia, dar au recunoscut ca noile date au fost comunicate anchetatorilor din Germania, Marea Britanie, Rusia si Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spalare bani Rusia, #averi oligarhi Rusia, #scandal Deutsche Bank, #ancheta Deutsche Bank , #Frauda bancara