BEI si BCR semneaza un acord pentru creditarea IMM-urilor

Joi, 24 Mai 2012, ora 11:32
1669 citiri
BEI si BCR semneaza un acord pentru creditarea IMM-urilor

Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Comerciala Romana (BCR) semneaza un acord de creditare de 50 milioane euro, pentru finantarea proiectelor care urmeaza a fi derulate de catre intreprinderile mici si mijlocii, companiile cu o capitalizare de piata medie si entitatile publice din Romania.

Imprumutul BEI va fi utilizat pentru co-finantarea proiectelor care contribuie la dezvoltarea regionala si la productivitatea IMM-urilor si a companiilor cu o capitalizare de piata medie din sectorul industrial si cel al serviciilor in Romania.

Investitiile IMM-urilor, care vizeaza eficienta energetica, vor primi, totodata, asistenta sub forma de grant-uri din partea Comisiei Europene (CE), in baza Oportunitatii privind Facilitatea de Finantare a IMM-urilor pentru Eficienta Energetica, care prevede cooperarea intre BEI si CE, in vederea reducerii emisiilor de CO2 in constructii si industrie.

"Fondurile BEI vor imbunatati accesul la finantarea pe termen lung acordata IMM-urilor, companiilor cu o capitalizare de piata medie si municipalitatilor. Aceasta va contribui la intarirea competitivitatii in Romania, deoarece aceste companii formeaza coloana vertebrala a economiei tarii si vor crea un numar semnificativ de locuri de munca, in special oportunitati noi de angajare, generand, totodata, un procent substantial din PIB", a declarat Plutarchos Sakellaris, vicepresedintele BEI responsabil pentru Romania.

Acordul dintre BEI si BCR are ca scop sprijinirea IMM-urilor pentru diminuarea efectelor crizei financiare

Acest imprumut se inscrie in prioritatile BEI care vizeaza sprijinirea IMM-urilor europene pentru diminuarea efectelor crizei financiare.

"Acordul BCR cu BEI se transforma in imprumuturi pentru economia reala. Din sursele BEI, BCR a finantat companii din sectoare precum agricultura, productie, turism sau transporturi. Alaturi de BEI, BCR furnizeaza finantare accesibila pentru a sprijini investitiile, sporirea productivitatii si crearea de locuri de munca intr-un mediu economic dificil.

Cooperarea noastra de succes sprijina, totodata, absorbtia fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana, avand in vedere ca mai mult de 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finantare UE", a spus Wolfgang Schoiswohl, vicepresedintele Corporate Banking BCR.

Din 2000, BCR a fost implicat in sprijinirea IMM-urilor, pentru dezvoltarea unor proiecte viabile prin scheme competitive de finantare, impreuna cu parteneri internationali. BCR a finantat pana in prezent peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea co-finantarii trece de 1 miliard de euro.

#acord creditate IMM, #BEI BCR creditare IMM, #BEI BCR acord IMM , #Informatii bancare