BNR imprumuta 11 banci cu 6 miliarde de lei

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 15:51
1580 citiri
BNR imprumuta 11 banci cu 6 miliarde de lei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat, luni, 11 banci cu suma de sase miliarde lei (1,3 miliarde de euro) pusa la dispozitie pentru operatiunile repo. Cererea institutiilor a fost de 15,3 miliarde de lei.

Banca centrala a plafonat din nou suma cu care imprumuta bancile prin operatiuni repo, dupa ce cursul de schimb leu/euro a urcat luni pe piata interbancara peste 4,59 lei/euro si se indrepta spre maximul istoric.

Prin licitatiile repo BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Sumele sunt imprumutate pe o perioada de o saptamana.

BNR plafoneaza din nou suma pentru licitatia repo

Incepand din luna septembrie, BNR nu a mai limitat imprumuturile la licitatiile repo. La cea mai recenta astfel de operatiune opt banci au imprumutat 12,621 miliarde lei (2,793 miliarde de euro) de la banca centrala.

Curs valutar: Leul a inceput saptamana in crestere

In prima parte a sedintei de luni cursul leu/euro a urcat pana la un nivel maxim al zilei de 4,5920 unitati, cotatii care nu au mai fost atinse de la inceputul lunii august. La inceputul lunii august cursul anuntat de BNR a atins maximul istoric, de 4,6481 lei/euro.

Imediat dupa anuntul BNR privind plafonarea sumei in licitatia repo, cotatiile pe piata interbancara au scazut pana la un minim de 4,5630 lei/euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR operatiuni repo, #tranzactii banci BNR, #imprumuturi banci BNR , #Informatii bancare