BNR mentine dobanda cheie la 5,25% pe an

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 12:30
1488 citiri
BNR mentine dobanda cheie la 5,25% pe an

Consiliul de administratie al bancii centrale a decis joi sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 5,25% pe an, precum si ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei si valute.

Consiliul de Administratie al bancii centrale modificase la inceputul lunii februarie dobanda cheie la 5,50%, iar la sfarsitul lunii martie la 5,25% pe an, potrivit unui comunicat transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In noiembrie 2011, Banca Nationala a Romaniei (BNR) redusese dobanda cheie la 6%, dupa ce o mentinuse neschimbata din mai 2010, la 6,25%. Ulterior, la inceputul anului 2011, BNR a redus dobanda cheie la 5,75%.

Banca centrala a mentinut joi ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) la nivelurile actuale, de 15% pentru pasivele in lei si de 20% pentru cele in valuta ale bancilor.

In comunicatul de joi, BNR a mai mentionat ca va practica gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

"BNR va monitoriza atent evolutiile interne si ale mediului economic global, astfel incat, prin adecvarea instrumentelor sale, sa asigure atingerea obiectivelor de stabilitate a preturilor pe termen mediu si de mentinere a stabilitatii financiare", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda cheie bnr, #dobanda politica monetara BNR, #dobanzi banci BNR , #Informatii bancare