Bruynseels: Volumul creditelor acordate a atins 224 mld lei

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 15:41
1504 citiri
Bruynseels: Volumul creditelor acordate a atins 224 mld lei

Volumul total al creditelor acordate de BCR a ajuns la sfarsitul lui septembrie la 224 miliarde (aproximativ 53 miliarde euro), in crestere cu 1,4% de la inceputul anului si cu 2,2% fata de septembrie 2010, a declarat, joi, presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

El sustine ca piata bancara se confrunta cu o crestere redusa a creditarii, sustinuta de creditele in lei si cele acordate clientilor corporate.

Astfel, segmentul corporate a crescut cu 2,3% in primele noua luni (+4,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in special datorita creditelor pentru capital de lucru pe termen scurt. Segmentul retail a continuat sa scada cu 0,4% in primele noua luni (-0,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut), desi creditele ipotecare in euro au crescut cu 7,5% (+13% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in special datorita programului Prima Casa 4.

In ceea ce priveste programul Prima Casa, acesta are 46,000 beneficiari de la start. Volumul total al creditelor acordate se ridica la 1,85 miliarde euro, suma medie finantata fiind de 40.000 euro.

In acelasi timp, volumul total de depozite in echivalent lei este 184 miliarde (aproximativ 44 miliarde euro), cu o crestere marginala de 0,1% fata de inceputul anului, respectiv 3.6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, actionarii BCR pot participa la majorarea capitalului social cu pana la 619 milioane de lei pana la sfarsitul acestui an, a declarat, joi, presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels.

Potrivit acestuia, Erste Bank, care controleaza BCR, va participa cu 431 milioane lei.

De asemenea, rata de adecvare a capitalurilor de rang 1+2 in septembrie era de 10,7% dupa standardul romanesc de contabilitate (RAS), fata de 10% nivel obligatoriu potrivit reglementarilor BNR.

Portofoliul de titluri de stat eligibile drept colateral era de aproximativ 13,2 miliarde in echivalent lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare credite BCR 2012, #crestere volum credite acordate BCR, #BCR credite Prima Casa , #Informatii bancare