Cati bani a dat BCR imprumut in programul Prima Casa 4

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 11:08
2154 citiri
Cati bani a dat BCR imprumut in programul Prima Casa 4

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat, pana in prezent, credite in valoare de peste 200 milioane euro in cadrul programului guvernamental Prima Casa 4, valoarea medie a unui imprumut din acest program fiind de 38.500 euro, a anuntat miercuri banca.

BCR a inceput creditarea in cadrul programului Prima Casa 4 pe 6 iunie 2011, fiind prima banca din Romania ce s-a inscris in aceasta etapa a programului.

"Ritmul de acordare al creditelor Prima Casa este mult mai accelerat in etapa a 4-a in comparatie cu etapele anterioare. Daca dupa primele cinci luni ale primei etape a programului (Prima Casa 1) erau acordate peste 3.700 credite, dupa primele cinci luni ale etapei a 4-a (Prima Casa 4) sunt acordate deja un numar de peste 5.350 credite", se arata in comunicat.

BCR a acordat peste 20.000 de credite prin programul Prima Casa

Pana in prezent, BCR a acordat peste 20.000 credite in cele patru etape ale Programului Prima Casa, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 milioane euro.

Valoarea medie a unui imprumut din programul Prima Casa 4 este de 38.500 euro, in scadere fata de prima etapa a programului, cand valoarea medie a fost de 41.200 de euro. In plus, valoarea medie a avansului platit de catre clienti pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 11%. Clientii au beneficiat astfel de conditiile preferentiale de dobanda si avans acordate prin intermediul programului.

Beneficiarii creditelor Prima Casa 4 sunt in proportie de 45% casatoriti

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate pentru Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) cu studii superioare (absolventi de universitate), fara copii in intretinere. In ceea ce priveste starea civila, beneficiarii creditelor Prima Casa 4 sunt in proportie de 45% casatoriti.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50m2.

In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare, va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori din intreaga tara.

#BCR Prima Casa 4 , #Informatii bancare