Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

China promite lui Obama sa intareasca yuanul

China promite lui Obama sa intareasca yuanul


Premierul Wen Jiabao a promis presedintelui SUA, Barack Obama, ca statul chinez va spori flexibilitatea fluctuatiilor yuanului.

China va incepe "reforma" yuanului intr-o maniera activa, progresiva si controlabila, a precizat Wen Jiabao in cadrul Forumului Asiatic, organizat in Indonezia. De asemenea, acesta a subliniat faptul ca statul chinez urmareste indeaproape evolutia cursului de schimb al yuanului, potrivit Bloomberg.

Factorii de decizie politica a celei de-a doua mari economii din lume s-au angajat sa-si adapteze cresterea economica la cererea interna si sa reduca surplusul extern.

Oficialii americani au acuzat mult timp statul chinez ca isi mentine moneda scazuta in mod artificial alimentand un flux de exporturi ieftine, care a ajutat la transmiterea deficitului comercial in SUA, la mai mult de 270 de miliarde de dolari in 2010.

La intalnirea din Indonezia, reprezentantii chinezi au promis ca yuanul va deveni mai flexibil treptat.

Pe de alta parte, presedintele chinez, Hu Jintao i-a subliniat presedintelui american ca o apreciere a yuanului nu va rezolva problemele din SUA.

Valoarea yuanului poate fluctua catre 0,5%, in ambele parti ale cursului stabilit de catre Banca Centrala.

Yuanul s-a apreciat cu 4,13% fata de dolarul american in acest an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1494 ori