Deciziile liderilor europeni alunga HSBC din Marea Britanie

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 17:17
1433 citiri
Deciziile liderilor europeni alunga HSBC din Marea Britanie

Cea mai mare banca din Europa, banca britanica HSBC, ia in calcul posibilitatea plecarii din Marea Britanie, ca urmarea a crizei si a noilor reglementari impuse de liderii europeni.

In opinia reprezentantilor HSBC, probleme cu care se confrunta Europa au afectat cresterile economice si au creat un mediu financiar "extrem de provocator", scrie Reuters.

HSBC a raportat o scadere a profiturilor de 36% in al cel de-al treilea trimestru, pe masura ce criza din zona euro a afectat grav investitiile, iar creditele neperformante au crescut pana la 1 miliard de dolari in SUA.

Actiunile HSBC au scazut cu mai mult de 6%.

"Cresterea de pe pietele din Asia este insuficienta pentru a putea compensa dezastrul financiar cauzat de incapacitatea americanilor de a plati creditele imobiliare", spune Ian Gordon, analist in cadrul Evolution Securities.

La inceputul lunii august, banca britanica HSBC Holdings a anuntat ca va disponibiliza 30.000 de angajati, in contextul in care prefera sa se retraga din anumite regiuni, unde concurenta este greu de combatut.

HSBC va concedia, astfel, aproximativ 10% din numarul total de angajati, desi a inregistrat o crestere surprinzatoare a profitului, in prima jumatate a anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca HSBC, #concedieri hsbc, #banca actiuni HSBC , #Informatii bancare