Dolarul a urcat la un maxim al ultimelor sase saptamani din cauza crizei din zona euro

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 16:37
1084 citiri
Dolarul a urcat la un maxim al ultimelor sase saptamani din cauza crizei din zona euro

Dolarul a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimele sase saptamani fata de un cos valutar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor din zona euro, dar si a perspectivei de esec a negocierilor politicienilor americani pentru reducerea deficitului bugetar.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane fata de un cos de sase valute importante, a crescut la 78,516, cel mai ridicat nivel atins dupa 10 octombrie.

Euro s-a depreciat cu 0,4%, la 1,3430 dolari pe unitate, aproape de un minim al ultimelor sase saptamani, de 1,3421 dolari pe unitate.

Piata a fost influentata negativ de cresterea spread-ului (prima de risc) obligatiunilor spaniole si italiene fata de cele germane.

"Temerile legate de datoriile din zona euro reprezinta cel mai important factor care determina la evitarea riscurilor, dar exista si constientizarea faptului ca problemele fiscale ale SUA sunt substantiale", a declarat Jane Foley, analist la Rabobank.

Victoria covarsitoare a conservatorilor in alegerile din Spania, care s-au angajat sa ia noi masuri de austeritate, nu a reusit sa creasca increderea in capacitatea autoritatilor de la Madrid de a rezolva problemele economice ale tarii.

Pesimismul din piata a dus si la scaderea actiunilor europene cu peste 2%.

#dolar american curs valutar, #nivel dolar euro , #Informatii bancare