Dolarul se apropie de maximul ultimilor 11 luni

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 12:14
1466 citiri
Dolarul se apropie de maximul ultimilor 11 luni

Dolarul s-a apreciat pana la maximul ultimilor 11 luni fata de euro, inaintea discursului presedintelui Bancii Centrale Europene, Mario Draghi. Acesta va discuta, joi, despre problemele intampinate de tarile din zona euro.

Moneda unica si-a mentinut declinul inregistrat miercuri pe masura ce Franta si Italia se pregatesc sa vanda obligatiuni de stat in cursul saptamanii viitoare, relateaza Bloomberg.

"Dolarul e cumparat ca masura de siguranta," a declarat Kengo Suzuki, economist din Tokyo. "Cel mai probabil vom vedea in continuare o criza a datoriei in Europa in prima jumatate a anului 2012."

Moneda americana a atins un curs de 1,3063 dolari/euro in aceasta dimineata, de la 1,3047 dolari/euro inregistrati ieri la New York. Astfel, dolarul s-a apropiat de nivelul de 1,2946 dolari/euro, valoare inregistrata pe 14 decembrie, cea mai mare de la inceputul lunii ianuarie.

Seful BCE va sustine o conferinta de presa in Frankfurt, joi, dua o intalnire cu Comitetul European pentru Riscuri Sistemice.

Franta va scoate la vanzare obligatiuni de stat pe 27 decembrie, in timp ce Italia va oferi obligatiuni cu maturizare in 2014, 2018 si 2022 pe 29 decembrie.

Standard & Poor's a anuntat luna aceasta ca ia in considerare reducerea ratingului a 15 tari, inclusiv Germania si Franta, reducand joi ratingul Ungariei.

Moneda unica s-a depreciat cu 2,4 procente fata de dolar pe parcursul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apreciere dolar, #depreciere euro, #euro dolar, #criza zona euro , #Informatii bancare