Economist Volskbank: Moneda s-ar mai putea deprecia in curand

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 19:50
1277 citiri
Economist Volskbank: Moneda s-ar mai putea deprecia in curand

Fluctuatiile cursului valutar sunt o reactie normala la evenimentele care au zguduit scena politica. Leul s-ar mai puea deprecia in urmatoarea perioada, insa miscarea politica nu a avut un impact foarte mare pe piata bancara, a precizat economistul sef Volskbank, Melania Hancila.

"Reactia cursului valutar este normala in situatia de turbulente politice in care se gaseste Romania in momentul de fata. Este posibil sa se deprecieze cursul si in zilele urmatoare, acum este greu de spus pana unde va merge aceasta depreciere avand in vedere ca Banca Nationala este prezenta in piata si apara stabilitatea cursului, fiind motivata si de apropierea alegerilor parlamentare", a declarat Hancila pentru Business24.

Interventia BNR nu a fost una agresiva, ceea ce dovedeste ca miscarea nu a avut mare impact pe piata bancara.

"Este greu de spus pana unde se va misca cursul, am vazut o relativa stabilizare, volumele nu au fost foarte mari si nici interventia BNR nu a fost foarte agresiva, deci totusi nu a avut foarte mare forta miscarea", a adaugat economistul Volskbank.

Banca Nationala a afisat miercuri un curs de referinta de 4,4715 lei/euro, un nou minim istoric pentru moneda nationala, cu 0,47% mai mare fata de sedinta precedenta. Precedentul minim istoric a fost atins pe 24 mai 2012, la 4,4662 lei/euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #nivel leu euro, #suspendare presedinte curs valutar , #Informatii bancare