Dobanda de referinta ramane la 1%, Euribor scade in continuare

Vineri, 09 Martie 2012, ora 19:31
1864 citiri
Dobanda de referinta ramane la 1%, Euribor scade in continuare

Dobanda Euribor pe termen de trei luni, principalul indicator al operatiunilor de creditare pe piata interbancara europeana, a atins vineri cea mai scazuta valoare din ultimele 17 luni

Euribor continua sa scada, desi Banca Centrala Europeana a decis sa pastreze dobanda de referinta la nivelul record de 1% pentru a evalua impactul injectiilor sale de lichiditati.

Rata Euribor la trei luni a scazut vineri la 0,894%, de la nivelul de 0,902% inregistrat joi, arata datele European Banking Federation. Este vorba de cel mai scazut nivel inregistrat de Euribor dupa luna septembrie 2010, transmite Reuters.

Chiar daca raman in continuare peste cel mai scazut nivel, de 0,634%, inregistrat la inceputul lui 2010, ratele Euribor la trei luni au scazut cu aproape o treime dupa ce Banca Centrala Europeana a injectat 1.000 de miliarde de euro pe pietele financiare.

Potrivit calculelor facute de analistii Reuters, cele doua injectii de lichiditati demarate de BCE in lunile decembrie si februarie au facut ca excesul de lichiditate din piata sa atinga nivelul record de 790 miliarde de euro.

Presedintele BCE, Mario Draghi, a apreciat joi ca operatiunile au fost "un incontestabil succes", reducand riscurile si deschizand pietele de obligatiuni. In schimb, Draghi a subliniat ca BCE a adoptat tot ceea ce si-a propus sa faca in termeni de masuri extraordinare, acum fiind randul guvernelor si bancilor sa preia initiativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda bce, #nivel Euribor, #dobanda BCE influenta Euribor , #Informatii bancare