Euro, la minimul deceniului fata de yen

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 12:22
1394 citiri
Euro, la minimul deceniului fata de yen

Moneda unica a atins cea mai mica valoare fata de yen din ultimul deceniu, in contextul grijilor investitorilor in legatura cu criza datoriilor din zona euro.

De asemenea, actiunile Bancii Centrale Europene, care a acordat saptamana trecuta imprumuturi mai multor banci, au ingrijorat investitorii. Moneda euro a scazut fara de majoritatea cosului de valute dupa ce BCE a anuntat miercuri sumele record depozitate de bancile europene in conturile sale, scrie...

"BCE, cel putin pentru viitorul imediat, nu va retrage lichiditati lunar, asa cum a facut pana acum," apreciata Robert Rennie, strategist pe valute al Westpac Banking Corp din Australia. "Exista o mai mare incredere acum ca exista o relaxare a retragerilor de moneda. Totusi, riscul de depreciere a monedei euro nu a disparut."

Euro a scazut cu 0,3 procente, pana la 100.51 yen/euro, redresandu-se de la 100,36 yen/euro, cel mai mic raport, inregistrat in iunie 2001.

Indicele MSCI al burselor asiatice a pierdut 0,8 procente miercuri, in timp ce indicele MSCI al burselor globale si cel Standard & Poor's 500 au pierdut 1,3 procente.

Moneda euro a pierdut 1,7 procente in 2011 in fata monedelor a noua tari importante, pe masura ce criza din zona euro s-a intensificat. De altfel, dolarul a crescut cu 1,7 procente, in timp ce yenul a castigat 4,9 procente.

Depozitele bancilor din zona euro la Banca Centrala Europeana au atins miercuri nivelul record de 452 de miliarde de euro, institutiile financiare asteptand anul viitor pentru utilizarea imprumuturilor uriase obtinute saptamana trecuta de la BCE. Banca Centrala Europeana a acordat pentru 500 de banci europene imprumuturi pe trei ani in valoare de 490 de miliarde de euro.

#depreciere euro yen, #raport euro yen, #minim euro , #Informatii bancare