Euro se depreciaza in fata dolarului

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 19:30
3113 citiri
Euro se depreciaza in fata dolarului
Euro se depreciaza

Moneda unica europeana s-a depreciat, miercuri, in fata dolarului, pana la un curs valutar de 1,3 dolari pentru un euro, dupa ce randamentele italiene au inregistrat o crestere.

Moneda euro a cazut pana la un curs mai mic de 1,3 dolari pentru un euro, pentru prima data din luna ianuarie, scrie Bloomberg. Apetitul investitorilor pentru tranzactii financiare a scazut, pe masura ce imprumuturile se obtin din ce in ce mai greu pe pietele valutare.

Euro a pierdut teren si in fata yenului, noteaza publicatia amintita. Coroana norvegiana a inregistrat o evolutie similara, dupa ce banca centrala a Norvegiei, Norges Bank, a anuntat ca va reduce dobanda, pentru prima data din 2009.

Cel mai mare castigator al deprecierii euro pare a fi lira, care s-a dovedit a fi una dintre principalele valute preferate de investitori.

"Se pare ca euro va ramane sub presiune si va fi tinta unor atacuri periodice, care i-ar putea cauza", sustine Ray Attrill, un strateg senior, din cadrul BNP Paribas.

Moneda unica europeana s-a depreciat in raport cu dolarul pana la un curs de 1,2960 dolari/euro, la ora 10:56 a.m, ora locala din New York. In raport cu yenul, euro a pierdut 0,5%, pana la 101.18 yeni/euro, cel mai scazut nivel din octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs euro dolar, #curs valutar euro, #curs valutar, #euro depreciere dolar , #Informatii bancare