Finantele vor sa imprumute 4,1 miliarde lei de la bancile locale

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 10:23
1326 citiri
Finantele vor sa imprumute 4,1 miliarde lei de la bancile locale

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa imprumute 4,1 miliarde lei de la banci in luna octombrie, prin sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit prospectelor de emisiune publicate pe site-ul MFP.

Prima licitatie a fost programata luni, 1 octombrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in valoare de un miliard de lei si scadenta la sase luni. A doua licitatie va avea loc joi 4 octombrie, de 400 milioane lei, pentru obligatiuni benchmark pe doi ani.

Pe 8 octombrie va fi organizata o emisiune de certificate pe un an, de un miliard de lei, si pe 11 octombrie de o emisiune de obligatiuni benchmark, in valoare de 250 milioane lei, cu scadenta la trei ani.

Pe data de 15 octombrie va avea loc o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei si scadenta la un an, iar pe 18 octombrie pentru obligatiuni benchmark, in valoare de 300 milioane lei si scadenta doi ani.

Finantele au imprumutat peste 930 milioane lei prin certificate la opt luni

Ultima licitatie din octombrie este fixata pe data de 29, pentru obligatiuni cu scadenta la cinci ani, in valoare de 200 milioane de lei.

In luna septembrie ministerul a imprumutat 3,3 miliarde de lei de pe piata interna. In luna august s-au atras doar 1,4 miliarde de lei, desi ministerul avea programat vanzarea de obligatiuni in valoare de 2,5 miliarde de lei.

#imprumuturi banci Ministerul Finantelor, #licitatii Ministerul Finantelor, #imprumut Finante , #Informatii bancare