Francul elvetian se aprecieaza, din cauza tensiunilor din zona euro

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 16:38
1381 citiri
Francul elvetian se aprecieaza, din cauza tensiunilor din zona euro

Francul elvetian s-a apreciat in cursul zilei de vineri, in raport cu 16 monede, pe fondul tensiunilor din zona euro.

Moneda euro a fluctuat in raport cu dolarul si yenul, dupa ce liderii zonei euro au amanat summit-ul de duminica pentru ziua de 26 octombrie. Decizia a fost luata dupa ce Germania si Franta au precizat ca au nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie cu privire la soarta euro.

Francul a crescut cu 0,3% fata de euro pana la 1,2295, atingand cel mai inalt nivel din ultimele doua saptamani. Moneda elvetiana a urcat cu 0,2% fata de dolar, ajungand la 89,24.

"Piata este destul de relaxata, fiindca aceasta crestere a francului nu a atins cel mai inalt nivel. Mai e loc, insa pentru unii, o apreciere a francului este mult mai avantajoasa decat cea a monedei euro. Cred ca va fi o alta zi instabila, de aceea in week-end trebuie sa fim cu ochii pe piete, pana in momentul in care liderii europeni vor lua o decizie cu privire la soarta euro", a declarat Marc Ostwald, strateg la Monument Securities din Londra.

Moneda euro s-a depreciat si fata de dolar, ajungand pana la 1,3775.

"S-ar putea sa nu existe un acord la sfarsitul acestei saptamani. Piata continua o evolutie volatila pana in momentul in care vom afla decizia finala din Europa,", a afirmat John Kilduff, partener la fondul american de hedging Again Capital, citat de Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs franc elvetian euro, #apreciere franc elvetian, #curs euro dolar, #criza zona euro , #Informatii bancare