Isarescu: Procesul de trecere la euro va fi rediscutat, probabil dupa alegeri

Marti, 07 Februarie 2012, ora 19:25
1647 citiri
Isarescu: Procesul de trecere la euro va fi rediscutat, probabil dupa alegeri

Procesul de trecere la euro va fi rediscutat, cel mai probabil dupa alegeri, si ca ultimele reduceri de dobanda politica monetara nu sunt menite sa accelereze procesul de trecere la euro, a declarat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Nu cred ca accelereaza. Procesul de trecere la euro va fi rediscutat, probabil dupa alegeri", a declarat Isarescu, intrebat fiind in ce masura ultimele reduceri de dobanda politica monetara sunt menite sa accelereze procesul de trecere la euro.

Presedintele Traian Basescu a declarat la inceputul lui ianuarie, la cea de-a treia Gala a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, ca 2015 ramane tinta pentru aderarea la zona euro, dar vom afla abia in 2014 daca suntem pregatiti sau nu.

"Obiectivul nostru declarat este accesul in zona euro in 2015. Nu spune nimeni ca este un termen absolut. Dar nu avem voie sa ne dam amanari daca nu este cazul. Iar eu consider ca mentinerea acestui obiectiv nu face decat sa stimuleze institutiile romanesti, economia romaneasca la accelerarea procesului de integrare".

"De aceea voi insista in continuare ca si Guvernul si Parlamentul sa mentina anul 2015 ca obiectiv pentru intrare in zona euro. Daca nu va fi posibil vom vedea in 2014. Ca nu va fi posibil din cauza noastra, din cauza conjuncturii, vom vedea", declara seful statului.

#moneda euro Romania, #trecere euro Romania, #BNR moneda euro Romania 2015 , #Informatii bancare