Kiwi Finance: Mai multi clienti, mai putine credite

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 14:22
2569 citiri
Kiwi Finance: Mai multi clienti, mai putine credite

Creditele intermediate de Kiwi Finance au scazut in primele zece luni cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 35 milioane de euro, desi numarul de clienti a avansat cu 18%, principalul motiv fiind accesarea de finantari cu sume mai mici pe fondul restrictionarilor aplicate de BNR.

In primele zece luni ale anului trecut, brokerul de credite a intermediat finantari de 49,2 milioane de euro.

Compania a avut o cifra de afaceri de 3,4 milioane de lei, in scadere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, directorul general al Kiwi Finance, Anca Bidian.

Dintre creditele intermediate, 66% au fost imprumuturi cu garantii imobiliare, 22% credite de nevoi persoanle, iar 12% au reprezentat finantarile pentru programul Prima Casa.

Circa 95% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca in 2012 au preferat moneda euro, iar 98% din clientii creditelor de nevoi personale au accesat finantari in lei.

Cel mai mare venit pe care l-a avut un client Kiwi pentru un credit garantat accesat anul acesta a fost de 74.000 de lei, iar pe segmentul finantarilor de nevoi personale venitul maxim a fost de 43.000 de lei.

In urma aplicarii regulamentului BNR din 2011 privind restrictionarea accesului la creditare, prin care s-a redus perioada accesarii unui imprumut de nevoi personale, cu sau fara garantii imobiliare, la o perioada de cinci ani, numarul de clienti pentru imprumuturile de nevoi personale negarantate a crescut cu 13%, insa valoarea creditului mediu a scazut cu 44%.

"Sunt mai multi clienti care acceseaza un credit de consum, dar valorile sunt mai mici, intrucat perioada de acordare a scazut de la zece la cinci ani. Creditul de nevoi cu ipoteca a fost cel mai lovit din piata, numarul de clienti diminuandu-se cu 61%, pentru ca perioada a scazut de la 25 de ani la cinci ani, iar pentru multi clienti aceasta nu mai poate fi o oferta valida in piata", a afirmat Bidian.

Pentru creditele imobiliare, numarul de clienti s-a majorat cu 59%, iar creditul mediu s-a mentinut la circa 52.000 de euro.

"Din estimarile noastre avem o cota de piata pe creditele noi acordate de 2,72% in total retail, cu exceptia creditelor Prima Casa, iar incepand cu a doua jumatate a anului am revenit la volumele aplicatiilor noi de la nivelul anului trecut", a afirmat Bidian.

Kiwi Finance a deschis anul acesta doua sucursale, la Brasov si Miercurea Ciuc, precum si zece francize, ajungand la 31 unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kiwi Finance credite, #Kiwi Romania Bidian, #Kiwi credite Romania , #Informatii bancare