Lista fraudelor bancare din 2012 - Cat de sigur este sistemul bancar din Romania?

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 15:25
2610 citiri
Lista fraudelor bancare din 2012 - Cat de sigur este sistemul bancar din Romania?

Frauda bancara in care sunt implicate 100 de persoane, printre care se numara atat bancheri cat si angajati din Ministerul Economiei, se incadreaza intr-un lung sir de infractiuni care au zdruncinat in 2012 "cel mai sigur sector din Romania".

Procurorii DIICOT cerceteaza o frauda de 22 de milioane de euro, cea mai mare din sistemul bancar romanesc. In acest caz sunt implicate persoane cu renume in industria bancara, precum vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, dar si functionari ai statului, precum Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare pentru IMM-uri.

De asemenea, directori de banci si alti angajati erau implicati intr-o retea de credite false.

Iata cateva dintre cazurile celebre de frauda bancare care au avut loc in 2012, in Romania:

Prejudiciu de 600.000 de euro la o banca din Ploiesti

In luna mai a acestui an, mai multe angajate ale unei banci din Ploiesti au realizat o frauda in valoare de 600.000 de euro, dupa ce au acordat credite cu acte false. Impreuna cu mai multi brokeri de asigurare, angajatele primeau pentru fiecare credit intre 3.000 si 5.000 de euro.

Practic, gruparea cauta persoane care solicitau imprumuturi, dar care nu erau eligibile si intocmea documentatie falsa pentru acesti clienti. Dupa ce oamenii obtineau creditul, membrii gruparii pastrau 3.000-5.000 de euro din suma obtinuta de la banca.

500.000 de euro retrasi din conturile clientilor, in Bucuresti

La inceputul lui 2012, o angajata a unei societati bancare din Capitala a fost trimisa in judecata pentru ca a sustras, sistematic, jumatate de milion de euro din contul clientilor, pe parcursul a sase luni de zile. Femeia transfera banii in contul unei societati comerciale.

500.000 de euro prin credite obtinute cu acte false, la Brasov

La sfarsitul lunii august, peste 25 de persoane au fost acuzate ca au obtinut in mod fraudulos credite de la unitati bancare din Brasov, cu acte false.

Cea mai mare frauda bancara din Romania: Presedintele Fondului de Garantare, suspendat LIVE TEXT

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fraude bancare Romania, #frauda bancara 2012, #sistem bancar fraude Romania , #Informatii bancare