Noul Cod Civil ii protejeaza pe cei care au contracte de credit,conturi de card ori salarii

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 14:23
3394 citiri
Noul Cod Civil ii protejeaza pe cei care au contracte de credit,conturi de card ori salarii

Prin noul Cod Civil s-a urmarit protejarea clientilor bancilor care au contracte de credit, dar si a celor care au deschise conturi de card ori salarii, bancile fiind obligate sa trimita periodic extrase sau rapoarte de cont gratuit, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Remarc faptul ca in noul Cod Civil s-a urmarit protejarea clientilor bancilor care au contracte de credit in derulare, cat si a celor care au deschise conturi de card sau de salarii. Concret, s-a stabilit in cazul bancilor obligatia de a trimite clientilor extrase sau rapoarete de cont gratuit, cel putin o data pe luna, prin scrisoare postala recomandata.", a mentionat Isarescu.

Guvernatorul BNR considera ca "va fi o mare avalansa pentru cei care tin vreo 300 de conturi, pentru cei care isi tin banii prin toate toate bancile si ii plimba dintr-o parte in alta".

Isarescu crede ca va fi o adevarata risipa de hartie. "Ca ecologisti, suntem total impotriva unui asemenea abuz si masuram numarul de copaci care sunt taiati prin avalansa asta de scrisori recomandate. In cazul meu, umplerea cutiei postale cu tot felul de recomandate de la banci m-a determinat sa imi tin banii doar la doua banci. Daca tii cont in fiecare luna cata hartie se consuma... Totusi, este si aceasta o prevedere moderna", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a explicat ca, atunci cand un client constata, prin citirea extrasului de cont, o neconcordanta a operatiunii derulate de el, va putea sa conteste operatiunile inscrise, iar o astfel de masura va diminua riscul unor eventuale conflicte.

#noul cod civil, #prevederi cod civil, #bancile comerciale , #Informatii bancare